Report - MS BIU 2012

Letošní seriál mistrovství světa se konal ve Francii (Saix), Španělsku (Igualada) a Itálii (Sonico, kde se loni jel i evropský pohár). Z olomouckého klubu jsem vyrazila já (Veny), Vepřekovi s Tomíkem a Maťa Popelka.

Tři týdny na cestách byly opravdu náročný. Cesta do Francie byla zdlouhavá a únavná a přespávání v autě na parkovištích bylo náročný hlavně na záda. Když jsme dorazili do Saixu, na místo prvního závodu, já osobně se těšila na teplou sprchu a že se pořádně vyspím a třeba i ulevím zádům. Zrada. Travnatá plocha pro stany nebyla, takže záda opět trpěly na hrbaté zemi. Sprchy byly pouze 3 pro všechny účastníky MS, takže o teplé vodě jsme si mohli nechat jen zdát. Když ale tohle opominu, sekce byly hezky připraveny na obrovským trial parku kolem jezera, s rozhodčíma nebyly žádný problémy a hezký počasí to jen podtrhlo. Maťa se v Saixu umístil na krásným 3.místě, Tomík na 6.místě a já na 9. V sobotu jsme odzávodili a v neděli už jen podporovali eliťáky, juniory a seniory.

Z Francie jsme odjížděli v pondělí a přemístili se do malého krásného campu u moře. Přes den koupačka v obrovských vlnách a na večer když se trošku ochladilo jen malý potrénování na skalách u moře. Výhodou byly teplý sprchy a nevýhodou pávi, kteří se po campu pohybovali a hlasitě projevovali. Po dvou dnech strávených v campu jsme se přemístili do Igualady v Katalánsku, kde se konal druhý závod mistrovstí světa.

V Igualadě bylo zázemí vytvořeno mezi dvěma tělocvičnama, takže samej beton. Ti, co měli karavany, měli vyhráno. My, co jsme měli stany, další utrpení pro záda. Na stany čekal betonovej chodník, kde se nedal ani přitlouct. I přesto, že jsem měla "čabraku" tak jsem se pořádně nevyspala. Každý ráno se hrabat ze stanu z bolestí zad není opravdu nic příjemnýho. A takhle rozlámaná jsem musela jet závod, fakt super: Nicméně závod jsem si užila a podle výsledků vyvěšených na závodišti jsem se umístila na 8.místě před Francouzkou a před Španělkou, která nezajela ani jednu sekci. Tomík se posunul oproti Francii na 4.místo a Maťa na 2.místo: Eliťáci, junioři a senioři měli sekce rozmístěny okolo města v okruhu 4,5km. Takže ne jen závod, ale taky "pěkná" procházka za parnýho počasí.

Po cestě z Katalánska jsme udělali krátkou přestávku u moře a poté se přemístili k italskému jezeru Lago de Iseo, kde jsme strávili jednu noc, okoupali se v jezeru a potrénovali v místě předloňského mistrovství světa, odkud nás zahnala bouřka a následně pořádný kroupy. Druhý den jsme ráno sbalili a dojeli posledních 50km do posledního dějiště mistrovství světa a to Sonica. Do Sonica jsem se docela těšila po loňské příjemné zkušenosti z Evropskýho poháru, kde jsem se umístila na 2.místě. V Itálii na nás čekaly přírodní sekce a 2 umělé rozmístěné na 2,5km. Camp byl vybudován na travnatém hřišti, kde se nesměly kolíkovat stany a turecký záchody nás taky moc nepotěšily. Po tolika cestování a různých podmínkách bylo docela náročný odjet poslední 3.závod. Mamka za mnou dorazila ve čtvrtek ráno, tak jsem byla ráda po té době za podporu, pochvalu a mohla jsem s ní ty závody rozebrat. V závodě mě třikrát potopili rozhodčí, takže už jsem si ten závod ani pořádně neužila. Tomík Vepřek měl menší krizovku už před závodem, ale taky se pral až do poslední sekce a umístil se na 5.místě. Celkově tak vybojoval také 5.místo, což je krásný na první účast MS, Maťa Popelka sice 4.místo, ale jako celkové umístění za seriál Mistrovství světa obhájil krásné 2. Místo. Já v celkovým umístění obsadila 7.místo.

Zkušenost to byla pro nás všechny obrovská, tak třeba zas příští rok.

Doplňuji odkaz na výsledky: celkové oficiální výsledky MS 2012

22.8.2012, VZ


NAVRCHOLU.cz