Report a výsledky - EP Dánsko

Druhé kolo Evropského poháru se jelo v Dánsku - zemi, ve které se narodil Soren Kirkegaard, Kirk Christiansen a Hans Christian Andersen a kde nejvyšší hora ma nadmořskou výšku 170 metrů nad mořem. Dánsko je a není ve Skandinávii - geograficky do ní sice patří, ale od té "pravé" je oddělují Severní a Baltské moře. Přesto pro nás, vnitrozemce, lákavě voní severem - studené moře, písečné duny, divoké husy na obloze...

Tento report na přání čtenářů ale je o Evropském poháru v biketrialu, takže zapomeňme na krásy dánské krajiny a přejděme k stokrát propoceným cyklistickým přilbám a rukavicím, které rozhodně severem nevoní, ony vlastně nevoní vůbec, takže si představte, jak to muselo vypadat v městečku Viborg, kde se do kulis starého skladového nádraží sjely čtyři mandele (nebo, chcete-li, pět tuctů) závodníků z celé Evropy.

Vendula Zapletalová soutěž viděla takto: "Závod byl dost náročnej, překážky vysoký, takže jsem musela dost přetahat a tím jsem neměla moc sil do 2. kola. Rozhodčí měli svoje pravidla a každýho hodnotili jinak, což mě dost štvalo a na začátku závodu dost rozhodilo! K tomu ta jejich hatmatilka a nezájem cokoli řešit. Ale díky panu Křivovi a Marušce, kteří závod absolvovali se mnou, jsem se s tím poprala až do konce. Jako odměnu jsme se zajeli okoupat na krásný jezero a to, že bylo studenější, nikomu nevadilo. V neděli jsme si zajeli k moři, kde bylo moc hezky. Ale do vody stačilo jen jednou vyřádit se a pak se ohřát na sluníčku:) Rozhodně jako zkušenost to stálo za to."

Celkově početná (přes dvacet jezdců) česká výprava nasbírala medaile úplně ve všech kategoriích, z celkových výsledků vybírám umístění olomouckých jezdců: Matěj Popelka 1.místo v minimech, Vendula Zapletalová 6.místo v kategorii femine.

Toužíte-li po fotografiích, koukněte se třeba na stránky hamerského klubu.

1.6.2012, RJ


NAVRCHOLU.cz