Report - MČR / PČR Brno Kníničky

Je už tradicí, že seriál Mistrovství a přeboru České republiky začíná v Brně - Kníničkách a ani letos tomu nebylo jinak. V sobotu 5.května se v trialovém areálu sjelo stojedna biketrialistů. Početná byla výprava ze Slovenska, ale ani jejích 14 členů nestačilo na hamerský klan :-) Olomoucký klub se ale také nenechal zahanbit a do závodu od nás nastoupilo 10 jezdců.

Brněnský areál za dlouhé roky své existence obsahuje velké množství rozmanitého materiálu a nabízí stavitelům tratí řadu možností. Letos byly sekce postaveny více v "přírodním duchu" - převažovaly kameny, sjezdy a hrabačky na hlíně, jen občas bylo využito betonových skruží nebo pražců. Obtížnost sekcí byla zvolena akorát, mix lehkých a těžkých úseků dal každému závodníkovi šanci zajet "aspoň něco", zároveň ale ti nejlepší museli bojovat o každý bod.

Velmi pozitivní bylo posunutí startu Poháru ČMF (beginner + hobby) na třináctou hodinu. V tu dobu již drtivá většina jezdců z republikového přeboru měla totiž dojeto a tak oba závody proběhly hladce a bez front. K dokonalosti chyběl snad už jen nějaký doprovodný program, kterým by se podařilo zabavit jezdce z nemladších kategorií v pauze mezi dojezdem do cíle a vyhlášením výsledků.

Kompletní výsledky najdete zde, z našeho klubu dosáhl na stupně vítězů jen Tomáš Vepřek - bronz v kategorii poussin. Příjemné překvapení jsou výsledky Matěje Popelky (5.) v juniorech a Lukáše Janky (7.) v minimech - pro oba je to premiéra v těchto kategoriích, Matěj je navíc postaršen, věkem spadá stále ještě do minimů.

Další kolo seriálu se jede za 14 dní v Blansku.

9.5.2012, RJ


NAVRCHOLU.cz