Report - Zimní pohár, první kolo: Olomouc

První kolo Zimního poháru je za námi. I přes silný mráz pod minus patnáct, který panoval po celý týden, v sobotu dorazilo 36 jezdců. Ti, kdo přijeli mezi prvními, stihli neplánovanou ukázku zásahu hasičského sboru. Ti, kdo to nestihli, mají smůlu, opakování - doufejme - nebude. Ranní požár v kotelně tak sice vyřadil z provozu ústřední topení v prostorách bufetu, ale ohřát se tam přesto dalo díky náhradnímu vytápění. V hale pak naftové teplomety zajistily příjemných pět nad nulou, takže jediný problém bylo překonání nádvoří mezi halou a bufetem :-)

V hale byly připraveny čtyři sekce. Nejpočetněji byly obsazeny kategorie poussin a benjamin, ve kterých ale byli zahrnuti i kluci, kteří jezdí v kategoriích Beginner C, Beginner B - korektnější by tedy bylo označení kategorií "bílá" a "zelená". Díky třem kolům závodu měli jezdci šanci poprat se s problematickými pasážemi a ve většině případů, i když ne vždy, skutečně nakonec sekce nějak zdolali. Při čtyřech sekcích bylo jasné, že se závod neobejde bez front, přesto po necelých dvou hodinách začali první jezdci dojíždět a v jednu hodinu byli slavnostně vyhlášeni vítězové dopolední části závodu.

Po pauze, kterou organizátoři využili k přestavbě sekcí, začala odpolední soutěž. Na startu se chvílemi licitovalo o volbě kategorie, někteří se po prohlídce sekcí přehlašovali z modré na červenou, jiní naopak. Prostor v hale nedával moc prostor pro budování sekcí s nějakými mega skoky, místo toho dostali jezdci řádně zabrat při zkouškách rovnováhy na úzkých trámech.

Jak si jezdci s tratěmi poradili a kdo si odvážel domů diplom a medaili, najdete v sekci Výsledky - zde. V galerii je prvních pár fotografií, ostatní brzy přibudou na Rajče. Vaše komentáře k závodu uvítáme v diskuzi. Za čtrnáct dní pokračujeme v Hamrech nad Sázavou, nezapomeňte včas poslat přihlášky.

5.2.2012, RJ


NAVRCHOLU.cz